Onze adverteerders

Trendy Poll

Hoe luister jij naar Trendy FM?
 

Weerbericht

FM 40 Top 3

Vind jij ons leuk?

Doorzoek de website

Regionaal nieuws
Grootste zaak van sociale fraude ooit in Limburg
vrijdag, 24 maart 2017 16:25

Onder impuls van het arbeidsauditoraat heeft het gerecht in Limburg een grootschalige uitkeringsfraude blootgelegd. Een neurochirurg uit Hasselt met adres in Knokke zou hierbij betrokken zijn. Hij schreef valse medische attesten uit, zodat personen onterecht een ziekte- of invaliditeitsuitkering toegewezen kregen. Twee spilfiguren uit Heusden-Zolder en Genk en een helper zorgden dat de mensen die een uitkering wensten bij de arts terechtkonden. De fraude was al jarenlang bezig en honderden mensen zouden van het systeem gebruik hebben gemaakt. Daarmee wordt het bestempeld als de grootste zaak van sociale fraude ooit in Limburg.

 
Fietser vecht voor zijn leven na ongeval
donderdag, 23 maart 2017 20:39

Donderdag in de late namiddag is bij een verkeersongeval op de Leopoldsburgsesteenweg in Leopoldsburg een fietser levensgevaarlijk gewond geraakt. De fietser, een zesitger uit Leopoldsburg, kwam in aanrijding met een voertuig. De hulpdiensten brachten hem over naar het ziekenhuis, waar hij voor zijn leven vecht.

 
Man uit Leopoldsburg na vijf jaar vrijgesproken
vrijdag, 17 maart 2017 19:55
Vijf jaar nadat een man uit Leopoldsburg twee maanden cel had gekregen voor geweld tegen enkele politieagenten, werd hij nu vrijgesproken door het Hof van Beroep. Het dispuut tussen de man en burgemeester Dirk De Vis ging over de toegangsweg naar het vakantiehuisje van de man in Ham. Dirk De Vis liet de omheiningen telkens met man en macht verwijderen. De zestiger kreeg eerder al gelijk van de vrederechter. De man is ook nu in het gelijk gesteld voor het geweld dat hij gebruikte om zijn eigendom te verdedigen.
 
Zes wietplantages opgerold in Limburg
vrijdag, 17 maart 2017 19:42
Verschillende Limburgse politiezones hebben donderdag in samenwerking met de federale gerechtelijke politie in Limburg op tien verschillende plaatsen huiszoekingen uitgevoerd. Op zes plaatsen werden effectief wietplantages aangetroffen. In totaal gaat het om 2.032 wietplanten met een potentiële opbrengst van 1,9 miljoen euro indien ze gedurende één jaar succesvol gekweekt en geoogst werden. Verder werd 24.600 euro cash geld aangetroffen en werden twee auto's in beslag genomen. Zes verdachten werden gearresteerd. Drie van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werden aangehouden. De huiszoekingen kaderen in de actie Clean House. Het is de negende keer dat de politiediensten dergelijke invallen deden.
 
Paal haalt slag thuis
vrijdag, 17 maart 2017 19:25
Het stadsbestuur van Beringen voert de kleinhandelsvisie om de winkels te concentreren in Beringen-centrum en Beringen-Mijn af. Daarover was heel wat commotie ontstaan. De inwoners van deelgemeente Paal gingen in het verzet en halen nu hun slag thuis. De handelaars en het buurtplatform Paalonline verzamelden 3800 handtekeningen. Het hele plan is naar de prullenbak verwezen.
 
Molse ziekenhuis heeft nieuwe website
woensdag, 15 maart 2017 08:16
Het Heilig Hartziekenhuis in Mol heeft sinds kort een compleet nieuwe website. Deze vind je op www.azmol.be. Met een frisse, hedendaagse look en volledig aangepast design is de informatie veel toegankelijker. Patiënten en bezoekers vinden nu informatie over het zorgaanbod, wanneer en hoe men een afspraak kan maken, de bezoekuren en andere praktische zaken rond een opname veel gemakkelijker terug. Dat is belangrijk, want correcte en volledige informatie stelt de patiënt gerust en bereidt hem voor op een ziekenhuisbezoek. In de toekomst bouwt het Molse ziekenhuis volop verder aan de website.
 
Lente is al in het land
maandag, 13 maart 2017 10:04
Het lijkt wel alsof de lente al in het land is. Ook vandaag mogen we weer genieten van een zonnige en droge dag. De temperaturen zullen namiddag pieken tot 15 graden. Dinsdag en woensdag blijven de maxima aangenaam rond de 15 graden, maar het wordt wel wisselend bewolkt. Donderdag wordt de beste dag. Het wordt dan erg zonnig en we komen lokaal dicht in de buurt van 20 graden. Vrijdag blijft het zacht, maar is er kans op een kleine bui.
 
Inbraak in huis in Tessenderlo
maandag, 13 maart 2017 09:04
Afgelopen zaterdag hebben onbekenden ingebroken in een huis in de Neerstraat in het centrum van Tessenderlo. De dieven maakten een hoeveelheid sterke drank en enkele juwelen buit. De daders waren via de verandadeur binnengeraakt en hadden het huis doorzocht. De bewoners stelden de diefstal rond 23 uur vast.
 


Pagina 1 van 13