Onze adverteerders

Trendy Poll

Hoe luister jij naar Trendy FM?
 

Weerbericht

FM 40 Top 3

Vind jij ons leuk?

Doorzoek de website

Trendy musicfacts
Bazart op Suikerrock in Tienen
maandag, 13 februari 2017 08:57

Bazart is op zaterdag 29 juli de headliner van Suikerrock in Tienen. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt. De tickets voor het optreden zijn onmiddellijk beschikbaar.

 
Tomorrowland 2017 is sold out
zaterdag, 04 februari 2017 20:51

Tomorrowland is voor de editie van dit jaar al helemaal uitverkocht. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van het muziekfestival. Er waren 180.000 tickets beschikbaar voor de twee weekends: één van 21 tot en met 23 juli en één 28 tot en met 30 juli. Vandaag werd de ticketverkoop opengesteld voor de hele wereld en ook nu ging het bijzonder snel en was het vlug 'sold out'.

 
Extrema Outdoor maakt programma bekend
donderdag, 02 februari 2017 17:33

Extrema Outdoor heeft zijn volledige programma bekendgemaakt. Het Houthalense festival wil zo zijn belofte om groots uit te pakken waarmaken. Sven Väth, Luciano, Pan-Pot, Joris Voorn, Moodymann, Rødhåd, Chris Liebing en Amelie Lens zijn maar een handvol namen die de podia zullen bestijgen. In december teasede Extrema al met acts als Ben Klock, Marcel Dettmann, Stephan Bodzin en Tale Of Us. In totaal staan er maar liefst 114 artiesten op het festival. De reguliere ticketverkoop start samen met de line-uprelease op www.extrema.be. Extrema Outdoor Belgium gaat door in het verlengd Pinksterweekend van 2 tot en met 4 juni aan De Plas in Houthalen-Helchteren.

 
Beyoncé breekt Instagramrecord
donderdag, 02 februari 2017 13:29

De tweeling in de buik van Beyoncé is nog lang niet geboren, maar toch heeft hij Instagram nu al stormenderhand veroverd. De foto die de Amerikaanse superster gisteravond op Instagram plaatste om haar nieuwe zwangerschap aan te kondigen, heeft een recordaantal "likes" verzameld op de sociaalnetwerksite. Na minder dan 8 uur stond de teller al op 6,33 miljoen en dat aantal blijft stijgen.

 
Stromae last een pauze in
maandag, 30 januari 2017 18:53

Stromae (31) zegt de komende maanden de muziek vaarwel en wil zich focussen op zijn modelabel Mosaert. Dat zegt de hitmaker van ‘Alors On Danse’ in Le Soir. Volgens Paul Van Haver, zoals Stromae echt heet, is het na enkele hectische en slopende jaren tijd voor vakantie. Daarna gaat alle aandacht naar Mosaert, dat Van Haver samen met zijn vrouw Coralie oprichtte.

 
Daydream krijgt een eigen treinhalte
vrijdag, 27 januari 2017 14:45

Daydream Festival in Lommel, dat op 7 en 8 april plaatsvindt, krijgt dit jaar een eigen treinhalte. Het gaat om een tijdelijk perron, dat wordt gebouwd naast een goederenspoorlijn die over het festivalterrein loopt. In samenwerking met NMBS zal er op zaterdag 8 april een partytrein stoppen, de Daydream Express. Rond de middag zullen twee partytreinen vertrekken, één vanuit het station Antwerpen-Centraal en één vanuit Hasselt. De trein vanuit Antwerpen stopt nog in Lier, Herentals en Geel. Die vanuit Hasselt houdt halte in Zolder en Leopoldsburg. In het station van Mol worden de treinen gekoppeld, zodat ze als één partytrein verder rijden naar het eindstation "Daydream". Zaterdagnacht volgt de trein dezelfde weg terug. Op de trein is plaats voor 450 mensen.

 
Tomorrowland lost eerste namen
maandag, 23 januari 2017 16:21

Tomorrowland 2017 maakte de allereerste namen bekend: Axwell & Ingrosso, Claptone (host ook zijn eigen stage 'Masquerade'), Paul Kalkbrenner, Armin van Buuren, Kölsch, Netsky (host ook zijn eigen stage 'Netsky And Friends'), Dave Clarke (host ook zijn eigen stage), Carl Cox, Eric Prydz,Jauz, Edu, Imbernon, Solomun, Frequencerz, Hard Driver, Oliver Heldens, Alison Wonderland, Sub Zero Project (live), Paul van Dyk, Pan-Pot, Eats Everything, Chris Liebing, Nic Fanciulli, ALOK en Roger Sanchez. Ook Lost Frequencies, Robin Schulz en The Magician (Potion) hosten hun eigen stage, maar hun komst werd nog niet officieel aangekondigd. Tomorrowland vindt dit jaar twee weekends plaats, 21 tot 23 juli en 28 tot 30 juli. Tickets zijn verkrijgbaar op 4 momenten, afhankelijk van waar je woont. Belgen noteren best zaterdag 28 januari om 11 uur in hun agenda, want dan kunnen zij tickets kopen. Herkansing 6 uur later, maar dan kan de rest van de wereld ook z'n kans wagen. Je moet je wel vooraf registreren.

 
Dirk T'Seyen van Natural Born Deejays overleden
maandag, 04 mei 2015 19:48

Aalstenaar Dirk T'Seyen, een bekend figuur in de muziekwereld, is overleden. Dat bevestigen collega's en vrienden via de sociale media. Dirk T'Seyen, ook bekend als TC, was een begenadigd deejay. Daarnaast was hij ook lid van de succesvolle dansformatie Natural Born Deejays die in 1996 een gigahit scoorde met ‘A Good Day’. Daarnaast werden ook ‘Sonar Contact’, ‘Deejays Mind’, ‘Oxygen’ en ‘Airplay’ grote successen.

 
Robin Thicke en Pharell Williams verwikkeld in plagiaatkwestie
woensdag, 11 maart 2015 11:00

 Robin Thicke en Pharrell Williams moeten samen 7,4 miljoen dollar betalen als schadevergoeding voor het plagiaat dat ze pleegden. Hun wereldhit Blurred Lines zou net iets te veel lijken op ‘Got to give it up’ van Marvin Gaye. Daarmee zijn ze niet de eerste muzikanten die in opspraak komen voor plagiaat. Helemaal niet zelfs, onderstaanden gingen hen voor.


Madonna:
Haar hit “Frozen” zou veel weg hebben van “ma vie fout le camp” van onze landgenoot Salvatore Aquaviva. Schadevergoeding moest niet betaald worden maar haar nummer mocht niet in ons land uitgebracht worden. Salvatore Aquaviva kreeg vorig jaar toch nog ongelijk waardoor de Belgische radiozenders toch Frozen konden draaien.
Ghostbusters:
Voor de titelsong van Ghostbusters stelden de makers producer Ray Parker Jr. aan. Iets zoals “I want a new drug” van Huey Lewis zeiden de makers. Dit nam Ray Parker Jr. iets te letterlijk. Er kwam geen veroordeling, er werd een onderlinge regeling getroffen.
The Verve:
De intro van “Bitter Sweet Symphony”, één van de bekendste intro’s zou eerder al geschreven zijn geweest voor het nummer “The Last Time” van The Rolling Stones.
Coldplay:
“Viva la Vida”, het succesnummer van Coldplay was niet naar de zin van Joe Satriani. Satriani vond het nummer te veel lijken op zijn eigen “If I could fly”. Ook hier kwam er geen proces, beide artiesten regelden het onderling.

 
Avicii cancelt alles tot nader order
dinsdag, 09 september 2014 21:17

Avicii heeft al zijn optredens in 2014 afgezegd. Het management van de Zweedse DJ zegt dat hij dit doet vanwege gezondheidsproblemen. Ook zou hij zich meer willen toeleggen op zijn nieuwe album wat in 2015 uit moet komen. 

Eerder dit jaar onderging hij een operatie waarbij zijn galblaas en blindedarm zijn verwijderd. Ook gaan er geruchten dat hij last heeft van een alcoholprobleem. Twee jaar geleden gaf hij in een interview al aan dat hij moeite had met het de constante verleiding van gratis drank te weerstaan. “In ieder vliegtuig en bij ieder optreden kan ik drinken wat ik wil. In het begin denk je nog dat dat leuk is, maar op lange termijn kan je daar toch last van krijgen.”