Onze adverteerders

Trendy Poll

Hoe luister jij naar Trendy FM?
 

Weerbericht

FM 40 Top 3

Vind jij ons leuk?

Doorzoek de website

Trendy musicfacts
Ariana Grande verrast gewonde fans
zaterdag, 03 juni 2017 11:04

De Amerikaanse popster Ariana Grande heeft vrijdag enkele van haar fans, die gewond raakten bij de aanslag na haar concert op 22 mei in Manchester, verrast met een bezoek in het Royal Manchester Children’s Hospital. Zondag treedt Ariana Grande samen met Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay, Take That en Miley Cyrus op tijdens het “One Love Manchester”-benefietconcert, dat geld moet opbrengen voor de slachtoffers en hun families. Bij de aanslag vielen 22 doden en tientallen gewonden.

 
7 september huwen Dimitri en Anouk
donderdag, 11 mei 2017 10:48
Donderdag 7 september stappen Dimitri Vegas en Anouk Matton in het huwelijksbootje op Ibiza. Daar stelde de wereldberoemde dj uit Willebroek in september 2016 dé vraag aan het model uit Leopoldsburg, die zelf furore maakt als dj MATTN.
 
Podiumindeling #pkp17 online!
woensdag, 10 mei 2017 13:05
What's new? De Lift krijgt een grondige, euh, facelift en de Wablief?! en The Shelter zijn er dit jaar niet meer bij. Niet getreurd, want voor Belgische artiesten of stevige gitaren kan je gewoon op alle Pukkelpoppodia terecht! Iedereen krijgt meer tijd en meer ruimte om in de allerbeste omstandigheden een show te spelen!
 
Robert Miles overleden
woensdag, 10 mei 2017 10:28
Robert Miles, bekend van het liedje Children, is op 47 jarige leeftijd overleden op Ibiza. Midden de jaren negentig scoorde de Zwitsers-Italiaanse dj een #1 hit in twaalf landen. Na deze hit richtte hij zich meer op experimentele muziek. DJ Mag Italia verklaarde dat Miles overleed aan een ernstige ziekte.
 
Dirk T'Seyen van Natural Born Deejays overleden
maandag, 04 mei 2015 19:48

Aalstenaar Dirk T'Seyen, een bekend figuur in de muziekwereld, is overleden. Dat bevestigen collega's en vrienden via de sociale media. Dirk T'Seyen, ook bekend als TC, was een begenadigd deejay. Daarnaast was hij ook lid van de succesvolle dansformatie Natural Born Deejays die in 1996 een gigahit scoorde met ‘A Good Day’. Daarnaast werden ook ‘Sonar Contact’, ‘Deejays Mind’, ‘Oxygen’ en ‘Airplay’ grote successen.

 
Robin Thicke en Pharell Williams verwikkeld in plagiaatkwestie
woensdag, 11 maart 2015 11:00

 Robin Thicke en Pharrell Williams moeten samen 7,4 miljoen dollar betalen als schadevergoeding voor het plagiaat dat ze pleegden. Hun wereldhit Blurred Lines zou net iets te veel lijken op ‘Got to give it up’ van Marvin Gaye. Daarmee zijn ze niet de eerste muzikanten die in opspraak komen voor plagiaat. Helemaal niet zelfs, onderstaanden gingen hen voor.


Madonna:
Haar hit “Frozen” zou veel weg hebben van “ma vie fout le camp” van onze landgenoot Salvatore Aquaviva. Schadevergoeding moest niet betaald worden maar haar nummer mocht niet in ons land uitgebracht worden. Salvatore Aquaviva kreeg vorig jaar toch nog ongelijk waardoor de Belgische radiozenders toch Frozen konden draaien.
Ghostbusters:
Voor de titelsong van Ghostbusters stelden de makers producer Ray Parker Jr. aan. Iets zoals “I want a new drug” van Huey Lewis zeiden de makers. Dit nam Ray Parker Jr. iets te letterlijk. Er kwam geen veroordeling, er werd een onderlinge regeling getroffen.
The Verve:
De intro van “Bitter Sweet Symphony”, één van de bekendste intro’s zou eerder al geschreven zijn geweest voor het nummer “The Last Time” van The Rolling Stones.
Coldplay:
“Viva la Vida”, het succesnummer van Coldplay was niet naar de zin van Joe Satriani. Satriani vond het nummer te veel lijken op zijn eigen “If I could fly”. Ook hier kwam er geen proces, beide artiesten regelden het onderling.

 
Avicii cancelt alles tot nader order
dinsdag, 09 september 2014 21:17

Avicii heeft al zijn optredens in 2014 afgezegd. Het management van de Zweedse DJ zegt dat hij dit doet vanwege gezondheidsproblemen. Ook zou hij zich meer willen toeleggen op zijn nieuwe album wat in 2015 uit moet komen. 

Eerder dit jaar onderging hij een operatie waarbij zijn galblaas en blindedarm zijn verwijderd. Ook gaan er geruchten dat hij last heeft van een alcoholprobleem. Twee jaar geleden gaf hij in een interview al aan dat hij moeite had met het de constante verleiding van gratis drank te weerstaan. “In ieder vliegtuig en bij ieder optreden kan ik drinken wat ik wil. In het begin denk je nog dat dat leuk is, maar op lange termijn kan je daar toch last van krijgen.”